Швидкий пошук товару
 Мій аккаунт
Пн-Пт с 9.00 до 18.00
Сб с 9.00 до 14.00
Нд - вихідний

Ваш кошик порожній!

Потрапив у ДТП: це необхідно знати кожному

Потрапив у ДТП: це необхідно знати кожному

2018-12-12 15:24:40   0   1790

На жаль, безпека на дорозі не завжди залежить від нашого досвіду керування. Погодні умови, неякісні дороги, несправність системи рульового управління або інших ключових вузлів автомобіля, що відповідають за маневреність автомобіля, - ці та багато інших проблем можуть призвести до аварійної ситуації.

18 листопада - Всесвітній день пам'яті жертв ДТП. І компанія "Гур Сервіс" приготувала для вас кілька порад на випадок, якщо вам все-таки не вдалося уникнути дорожньо-транспортної пригоди.

Що робити?

Немає нічого важливішого за людське життя. Тому потрібно переконатися, чи немає постраждалих. У будь-якому випадку, ви зобов'язані викликати наряд поліції (з мобільного - номер 102), для фіксації ДТП. Однак, якщо хто-небудь з водіїв або пасажирів отримав травми, в першу чергу необхідно подбати про "швидку допомогу" (номер 103).

Також, бажано до приїзду патрульних зв'язатися з представниками своєї страхової компанії.

Згідно ПДР України, у разі аварії на дорозі, водій зобов'язаний залишатися на місці пригоди, а також забезпечити збереження всіх слідів ДТП. Тому просто зупиніть автомобіль, увімкніть "аварійку" і встановіть аварійний знак. До приїзду поліції і страховиків все повинно залишатися на своїх місцях.

Зніміть на відео місце події - в подальшому воно може стати доказом вашої невинуватості у суді. Ви повинні зафіксувати як загальний план зіткнення з різних ракурсів, так і пошкодження транспортних засобів, номерні знаки учасників ДТП та інші нюанси, які вважаєте за важливі.

Чого не робити?

В першу чергу згідно ПДР, в разі аварії ніколи не покидайте місце ДТП. Це загрожує позбавленням прав і адміністративним арештом до 15 діб.

Також юристи рекомендують не визнавати свою провину - подібні питання повинні вирішуватися в порядку судового розгляду. Просто зберігайте спокій і нейтралітет.

Не погоджуйтеся на "полюбовне" вирішення питання з іншим учасником дорожньо-транспортної пригоди.

Не підписуйте на місці ніяких документів, окрім протоколу складеного співробітниками поліції. Крім цього, рекомендуємо, уважно ознайомитися з тим, що зафіксували патрульні, і в разі необхідності, вкажіть на той чи інший факт, не помічений поліцейськими.

Увага до деталей

Людина, яка вперше потрапила у ДТП, може і не знати всіх нюансів складання протоколу про адміністративне порушення. Звернемо вашу увагу, що правильно складений протокол повинен включати:

  • Схему місця аварії, завірену учасниками ДТП.
  • Пояснення водіїв, а також свідків дорожньо-транспортної пригоди.
  • Інформацію про фото- чи відеофіксацію.
  • У разі наявності - свідчення технічних приладів.
  • Опис наявності або відсутності дорожніх розміток, знаків і т.д.

Копії протоколу поліцейські повинні видати вам відразу ж після завершення фіксації ДТП.

Коментарі:
Увага: HTML символи заборонені!